Изложба „Последвай стъпките“

11 септември 2018 – 1 ноевмри 2018 г.

Вернисаж: 11.09.2018 г. от 18:30 ч.

След обиколка през 9 български града, 2 села и 2 чуждестранни изяви, изложбата „Последвай стъпките“ се завръща отново в София. Този път, за да зарадва посетителите на къща музей „Панчо Владигеров“ (ул. Якубица №10, гр. София).

В изложбата са включени графични изображения на 34 български народни хора́от всички фолклорни области в страната. Всяко хоро, изиграно в кръг и представено визуално чрез стъпките си, притежава автентична и уникална форма. Тактовият размер е изобразен във фона на изображенията чрез различен брой вертикални линии и цветове, характерни за костюмите в съответната фолклорна област. Така например, тактовият размер на Арап хоро (2/4) е изобразен с 2 вертикални зелени линии в лявата половина на паното и 4 вертикални жълто-оранжеви линии в дясната половина. https://taratanci.com/exhibition/

По време на събитието посетителите ще могат да поиграят с играта танцов пъзел „Таратанци“, както и да си занесат хорото вкъщи… с брандовите картички, плакати, чанти и други артикули от едноименната колекция „Последвай стъпките“.

Изложбата може да бъде посетена от 11 септември до 1 ноември в къща музей „Панчо Владигеров“.

Повече за сдружение „Таратанци“: Таратанци / Taratanci среща съвременния човек с българските народни хорà по един неочакван начин! Създадохме „графичен език“ на народните хорà и се заехме с мисията да ги представим пред колкото се може повече българи и чужденци с изложбата „Последвай стъпките“.

Loading Map....