Майсторски клас по ансамблово дирижиране и пеене на старинна музика с Жан-Себастиан Бове (Франция)

Страстен вдъхновител, контратенор и диригент, Жан-Себастиан Бове има повече от 25 години богат професионален опит в международната музикална сфера, като успешно управлява проекти и ръководи междукултурни екипи в различни страни като Великобритания, Холандия, Франция, Финландия и Чехия.

Артистичен директор на културната компания и професионален ансамбъл LA CHAMBRE, Жан-Себастиaн е директор на Festival des BaroQuiales в Соспел (Приморски Алпи , Франция) и музикален директор на различни смесени хорове: Oratorio choir La Brénadienne (Брюноа) и Immensi Ceili (Париж), хор ARSIS (Гарш) и женски вокален ансамбъл l’ATELIER (Париж).

Международния майсторски клас по ансамблово дирижиране и пеене на старинна музика, под ръководството на Жан-Себастиaн Бове, ще се проведе от 22 до 26 февруари 2023 г. в зала „Славейков“ на Френския институт. Събитието се организира от фондация „Аркитети музикали“ в партньорство с Къща музей „Панчо Владигеров“ и с подкрепата на Френския институт в България. За повече подробности: https://architettimusicali.org/masterclass-2023/

 

Майсторският клас е разделен в два модула:
  • Модул за певци с половин часови сесии за всеки участник между 12:00 и 15:00 ч.
  • Модул за диригенти с половин часови сесии за всеки участник между 17:00 и 20:00 ч.
Напътствани от г-н Бове, участниците диригенти ще имат възможността да дирижират ансамбъл DAI MONTI VERDI, изпълнявайки мадригали и шансони от франко-фламандски композитори от края на XVI и началото на XVII век. Певците-участници ще имат възможността да задълбочат познанията си в интерпретацията на старинна вокална музика.
Майсторският клас ще завърши с концерт-матине от 12:00 ч. на 26 февруари (неделя) в зала „Славейков“ (Френски културен институт).
За активни участници са избрани общо 10 кандидати, от които повече от половината са чуждестранни граждани. В духа на международния характер на събитието работният език ще бъде английски.
Събитията са отворени за посещение от широката публика срещу билети, продавани на място:
  • Вход за слушатели: 5 лв. на ден
  • Пакетна цена за целия курс: 15 лв.
  • Билет за финалния концерт: 15 лв.

* Графикът на майсторския клас подлежи на промени, като меродавен е единствено този, който е посочен в описанието на събитието на сайта на организатора: https://architettimusicali.org/masterclass-2023/

Часовете ще бъдат провеждани в зала „Славейков“ (адрес: пл. „Петко Р. Славейков“ 3, гр. София).
Вечерната сесия на 24 февруари (петък) ще се проведе в Къща музей „Панчо Владигеров“.
Часовете на финалните сесии на 25 февруари ще бъдат уточнени допълнително.

Loading Map....