Майсторски клас по пиано на Марина Плясова

От 28 до 31 октомври т.г. в къща музей „Панчо Владигеров“ ще се проведе майсторски клас на изтъкнатата клавирна педагожка Марина Плясова – Норвегия.

Марина Плясова е руска и норвежка пианистка, писател и преводач. Преподавател по пиано в института Барратт Дуе в Осло, лектор по история на клавирното изкуство /изкуството за пиано/, завежда отдела по пиано в Школата „Млади таланти” в института Барратт Дуе. Създател е на общество „Арена на младите дарования”, Young Classies, чиято основна цел е поддържането на млади талантливи пианисти. Марина Плясова е родена в Иркутск. Завършва Новосибирската консерватория. Лауреат е на първа награда на конкурса за педагогическо майсторство – 1990 г., когато получава покана за работа в Норвегия, на Лофотенските острови. От 1995 г. работи в Консерваторията и музикалното училище   в гр. Тромсьо, а от 1998 г. е преподавател в института Барратт Дуе в Осло. Около 120 от нейните ученици са лауреати на национални и международни конкурси, много от тях със солистична кариера.

В резултат на своята активна преподавателска работа в Норвегия, Марина Плясова създава собствена методика на преподаване, която успешно съчетава руските класически клавирни школи с по-освободените скандинавски традиции.

Марина Плясова е и солиращ пианист, ръководител на майсторски класове.  Активно се занимава и с писателска и научна работа.

Записванията започват от 5 октомври 2016 г., като условията са посочени в регламента.

Loading Map....

Вашият коментар