Майсторски клас по пиано на Микеле Росети (Италия)

Къща музей „Панчо Владигеров“ с подкрепата на Министерство на културата представя Майсторски клас на Микеле Росети.

Микеле Росети е пианист, педагог – завършва с отличие Миланската консерватория „Джузепе Верди“, където учи под ръководството на Маесто Пиеро Раталино, а по-късно отново там специализира при Маестро Паоло Бордони.
Печели множество награди за пиано и камерно музициране, на национални и международни състезания, участва като солист или като част от различни музикални ансамбли в Италия и чужбина. Работата му е посрещана с одобрение както от публиката, така и от критиците. В статията „L’Eco della Riviera”, изпълненията на Микеле Росети са описани като: „поразяващото разнообразие на неговото докосване и идеи, и изключителната живост на фразата придават на работа му непринудено изискан характер, основаващ се на неговата жива интелигентност и ясен характер.“
Микеле Росети има записи за Италианската национална разпространителна компания RAI, и е редактирал работите на няколко по-малко известни италиански композитори от късния XIX век за лейбъла “ Quadrivium”.
Като част от няколко различни дуети, съвместно с Циро Скарпони, Марио Анцилоти, Лоренцо Лука, Гуидо Арбонели и Роберто Фабрициани, Микеле записва музика и за лейбъла „Хиперпризма“.
Паралелно с работата си като концертиращ пианист, Микеле Росети преподава и редовно изнася курсове в Международното училище за специализации в Нурсия (Италия), Лятната пиано академия в Порос (Гърция), Музикалния фестивал в Тирана (Албания), в Губио (Италия) и на други места по света.
На летния фестивал в Губио той участва като с дуото Марио Кароли и Бруно Канино.
Редактира антологията “Conoscere Suonando – вашият гид в света на пианото“ за издатедателство „Nuova Carisch-Warner Bros”.
Той е артистичен директор на Международното състезание по пиано „Città di Spoleto”, състоящо се в Сполето, Италия и e артистичен директор на международните курсове в Кианчано Терме, Италия.
Микеле Росети е канен често за член на жури в национални и международни конкурси.

Събитието е отворено за публика срещу вход от 5 лв.
За ученици и студенти – безплатно.

Заповядайте, очакваме Ви!

Loading Map....