Майсторски клас по пиано на Панчо Владигеров-младши

      Цикълът от майсторски класове през м. отктомври, провеждан от Къща музей „Панчо Владигеров“, продължава с една дългоочаквана среща. Последното гостуване на именития внук на Владигеров – Панчо Владигеров-младши – е през 2019 г. и е последвано от много положителни и сърдечни отзиви. Това се дължи на впечатляващия му професионален опит, както и на забележителното негово умение – да открива индивидуален, оригинален и полезен подход към всеки от своите ученици.
      Роден в София, България, Панчо Владигеров-младши продължава музикалната традиция на своето семейство. Музикалният му талант е окуражаван още от ранна възраст от майка му, която е певица и му преподава първите уроци по пиано, както и от баща му – композитор и диригент.
След посещаването на специализирани музикални училища във Ваймар и Берлин, той учи пиано в музикалния колеж в Берлин – „Ханс Айслер“ при проф. Дийтър Брауър. След завършване на обучението си, печели двугодишна стипендия за млади музиканти и се включва в майсторския клас на проф. Константин Ганев, ученик на Хайнрих Нейгаус, в София. Огромно влияние върху него оказва дядо му, проф. Панчо Владигеров, от когото черпи познания за интерпретацията – както за своите клавирни композиции, така и за произведения от другите славянски школи, заемащи централно място в репертоара му.
      Панчо Владигеров-младши живее в Берлин и преподава пиано от дълги години в музикалната школа „Лео Кестенберг” в Берлин. Концертира в България, Германия, Чехословакия, Югославия, Австрия, Швеция, Италия, Испания, Дания, Япония и Канада. Участва в благотворителни концерти в родината си. Реализира звукозаписни продукции с БНР, RIAS Berlin и др. Провежда майсторски класове в Япония, Гърция и България. През 2015 г. му е присъдено званието професор хонорис кауза на Университета за аудио-визуални изкуства и Европейската филмова академия (ESRA) Париж – Скопие – Ню Йорк.

 

      Регламент:

• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар от произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват, се посочват в заявката за участие.
• Всеки участник ще получи по два часа в рамките на майсторския клас.
• Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всеки участник ще получи диплом за завършен майсторски клас.
• Записването на кандидатите продължава до 24-ти октомври 2022 г., чрез попълване на заявка за участие, която можете да получите на място в къща музей „Панчо Владигеров” или на посочен от Вас имейл адрес.
• Максималният брой участници е 10 души!

 

      Провеждане:

• 25 – 27 октомври 2022 г. в Къща музей „Панчо Владигеров” – София
• Такса за участие – 100 лв. Таксите се заплащат на място в музея или по банков път.
Банкова сметка на ДКИ Къща музей „Панчо Владигеров”:
УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

 

Правата за фото заснемане, видео и аудиозапис принадлежат изцяло на организаторите на майсторския клас.
За контакт: +359 2 8687389;
0876022653; 0889616738
е mail: museum.vladigerov@gmail.com
Loading Map....