Майсторски клас по пиано на Панчо Владигеров – младши

От 17 до 19 март внукът на Владигеров, който носи и неговото име, ще проведе отново майсторски клас по пиано в къща музей „Панчо Владигеров“.

Роден в София, България, Панчо Владигеров-младши продължава музикалната традиция на своето семейство. Музикалният му талант е окуражаван още от ранна възраст от майка му – певица, която му преподава първите уроци по пиано, както и от баща му, композитор и диригент. За първи път излиза на сцена, когато е само на седем години.

Посещава специализирани музикални училища във Ваймар и Берлин. Завършва музикалния колеж в Берлин „Ханс Айслер“ при проф. Дийтър Брауър. Печели двугодишна стипендия за млади музиканти и специализира в майсторския клас на проф. Константин Ганев, ученик на Нейгаус, в София. Огромно влияние му оказва дядо му проф. Панчо Владигеров, който несъмнено е най-влиятелният български композитор на миналия век.

С дядо си, Панчо Владигеров-младши разработва интерпретации на неговите клавирни композиции и на произведения от другите славянски школи, заемащи централно място в репертоара му. Лауреат е на престижни музикални награди и отличия.

Осъществява успешни концертни турнета в България, Германия, Чехословакия, Югославия, Австрия, Швеция, Италия, Испания, Дания, Япония и Канада. Участва в благотворителни концерти в родината си. Реализира звукозаписни продукции с Радио София, Риас Берлин и др.

Панчо Владигеров-младши живее в Берлин. Преподава от дълги години пиано в музикалната школа „Лео Кестенберг” в Берлин. Провежда майсторски класове в Япония, България и Гърция.

През 2015 г. му е присъдено званието професор хонорис кауза на Университета за аудиовизуални изкуства и Европейската филмова академия – EСПА Париж–Скопие–Ню Йорк.

Регламент и условия за записване:

Срокът за записване е до 10 март 2017 г.

Loading Map....