Майсторски клас по пиано на проф. Михаел Владковски (Франция)

От 1 до 4 декември в Къща музей „Панчо Владигеров“ ще се проведе Майсторски клас по пиано на Михаел Владковски.

Регламент:

  • Право на участие в майсторския клас по пиано имат изпълнители над 15 години с музикално образование или особени творчески постижения.
  • Кандидатите трябва за подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи, които посочват в заявката за участие.
  • Всеки участник ще получи по два часа по 50 мин. в рамките на майсторския клас, по график, изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
  • Всички участници ще получат дипломи.

Регламент и условия за записване:

Записване на кандидатите – до 25 ноември 2017 г.
Записването може да стане чрез изпращане на заявката на еmail: vladigerov_muzei_sofia@mail.bg или попълнена на място, в Къща музей „Панчо Владигеров”, София, кв. „Лозенец”, ул. „Якубица” 10.
Кандидатите ще бъдат класирани по реда на подаване на документите, като максималният брой участници е 10 души!

Повече за проф. Михаел Владковски: www.michael-wladkowski.com

Михаел Владковски започва музикалното си обучение в престижния институт „Палестрина“ в Детройт, а след това учи в Мичиганския университет. Има специализации в Залцбург и Варшава. Владее свободно английски, френски, немски, полски, руски, иврит и италиански.

Днес Михаел Владковски e професор по пиано в една от водещите консерватории във Франция – училището Ecole Normale de Musique de Paris „Alfred Cortot“. Негови студенти са сред лауреатите от най-престижните международни конкурси за пиано. Той води и много майсторски класове в повечето европейски страни, Израел, САЩ, Япония, Корея, Китай, Тайван и Русия.

Като пианист Михаел Владковски се отличва с ентусиазъм и художествено любопитство, които го карат да изследва, интерпретира и изпълнява обширен репертоар – от Бах, Бетовен, Шопен и Дебюси до Алкан и Карол Шимановски, както и творби от съвременни композитори като Антоан Тисне (Antoine Tisné) и Толия Никипроветцки (Tolia Nikiprowetzky), които му посвещават свои композиции. Като изпълнител той често участва в мултижанрови проекти.

Освен солови изяви, Владковски е страстен изпълнител на камерна музика и е работил с много изтъкнати музиканти в тази област, сред които цигуларя Лоран Корсия, челиста Марк Варшавски и квартет „Коциан“.

Френският жураналист Жан Пиер Пети от в.„Фигаро“ пише за него: “Владковски е забележителен, автентичен музикант, който освен, че е брилянтен в комуникацията си с публиката, е и изключително непосредствен и искрен“.

Провеждане:
1 декември – 4 декември 2017
Такса за участие – 70 лв. Вход за слушатели – 5 лв.
Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.

Банкова сметка на Къща музей „Панчо Владигеров”:
УниКредит Булбанк; IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519
За контакт: + 359 2 8687389, 0889616738
еmail: vladigerov_muzei_sofia@mail.bg

Loading Map....