Европейска нощ на музеите 2017

По традиция и тази година къща музей „Панчо Владигеров“ – София се включва в Европейската нощ на музеите – 2017.

Решихме да назовем тази вечер  „Il MAESTRO E LA SCOLARE” или в превод „УЧИТЕЛ И УЧЕНИЦИ

Така се казва дивертиментото ​за клавичембало от Хайдн, за четири ръце. Това са музикални, остроумни диалози, в които учителят показва, а учениците повтарят, но все нещо се случва….Творбата дава много възможности за интерпретация.

Вие ще имате възможност да чуете творбата в клавирен вариант, в артистичното изпълнение на Маестро Виктор Чучков и студентите от НМА „Проф. Панчо Владигеров”, с които той работи тази година при нас в дом „Владигеров”.

Как е работил Маестро Владигеров със своите ученици, ще разберете от видеоразказите на неговите студенти, вече известни професори. Разказани в първо лице, те носят атмосферата на случването в момента.

Разбира се предвидили сме и много друга музика, истории за  Владигеров, музиката, другите музиканти, както и за нещата около нас. В дългата нощ на музеите имаме предварителна програма, но музиката и разговорите ще бъдат родени и в момента, в зависимост от ситуацията. Очакваме Вие също да се включите и да провокирате нещата да се случват така, както Вие бихте желали.

Надяваме се всички заедно да възсъздадем и продължим духа на онази непосредствена атмосфера на диалози, анекдоти и импровизации, която винаги е присъствала в дома на Маестрото.

Очакваме Ви!

20.05.2017 г. събота, начало на събитията 18.00 ч. – край 24.00 ч.

Концертната програма е с начало 20 часа и е с участието на студентите – Теодора Атанасова, Симеон Златков, Мирела Александрова, Инес Симеонова, Сава Вутов, Александър Иванов, Елен и Натали Сноррасон, Владислав Ножаров.

Вход свободен