Майсторски клас по джаз импровизация с Константин Костов

Константин Костов е концертиращ джаз пианист и преподавател в Hochschule fur Musik und Theater Munchen – Университета за музика и сценични изкуства в Мюнхен.

След гостуване на Милчо Левиев в родния му град, Враца, той се влюбва в джаз музиката и остава завинаги свързан с нея. Завършва музикалната академия в София в класа на проф. Юлия Ценова, а след това – академията в Мюнхен, в класа на проф. Леонид Чиджик – знаменит съветски джаз пианист.

От 2001 г. се изявява с Трио “Константин Костов” със собствени композиции в големи зали като Филхармонията и “Carl Orf” в Мюнхен, филхармонията “Шостакович” в Санкт Петербург и Дома на композиторите в Москва. Работи в тясно сътрудничество с много международни музиканти и носители на Грами, сред които Грегъри Потър, Цезари Конрад, Павел Панта, Роби Армен и др. Има многобройни участия на различни сцени в цяла Европа, в Русия и в Япония.
След завършването на академията в Мюнхен, Константин се явява на конкурс за преподавател и от 2008 г. води клас по джаз пиано. Ръководи и различни състави (комбо, трио и др.), а посоката е ясно очертана към модерния джаз и неравноделните ритми. Обича и българските класици, затова авторските му пиеси често са върху теми от техни произведения. Едни от популярните му преработки са върху пиеса на Панчо Владигеров, както и вариации върху „Дилмано Дилберо“ на сина му – Александър Владигеров, която печели втора награда на големия конкурс Terem Crossover Competition в Санкт Петербург.

На откриването на тазгодишния фестивал “Камералия”, заедно със своето трио, Константин Костов представя и авторска джаз версия на „Картини от една изложба“ от Модест Мусоргски.

       Регламент:

• За участие в майсторския клас могат да се запишат изпълнители с особени творчески интереси, в областта на джаза, над 15-годишна възраст.
• Кандидатите подготвят репертоар по собствен избор.
• Майсторският клас ще започне с групови занимания – след прослушване на участниците, ще се състави и график на часовете.
• Всеки участник ще получи два часа по 45 мин. в рамките на майсторския клас.
• Записването на кандидатите продължава до 15-ти ноември 2022 г. чрез писмено уведомление на имейл адреса на музея.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.

• Максималният брой участници е 10 души.

       Провеждане:

• Период и място на провеждане: 17 – 19 ноември 2022 г. в къща музей „Панчо Владигеров” – София

• Такса за участие – 100 лв. Таксите се заплащат на място в музея или по банков път на сметката на музея:

УниКредит Булбанк
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

Правата за фотозаснемане, видео и аудио запис принадлежат изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: +359 2 8687389, 0889616738
е-mail: museum.vladigerov@gmail.com
Loading Map....