Майсторски клас по пиано на Микеле Росети (Италия)

Популярното италианско списание „L’Eco della Riviera” оценява високо Микеле Росети: “Поразяващото разнообразие на неговото докосване и идеи, и изключителната живост на фразата придават на работата му непринудено изискан стил, основаващ се на жива интелигентност и ясен характер.“

Росети завършва с отличие Миланската консерватория „Джузепе Верди“, където учи под ръководството на Маесто Пиеро Раталино, а по-късно ,отново там, специализира при Маестро Паоло Бордони. Печели множество награди за пиано и камерно музициране на национални и международни състезания, участва като солист и се включва в разнообразни музикални ансамбли в Италия и чужбина. Работата му е посрещана с одобрение както от публиката, така и от критиците.
Микеле Росети има записи за италианската национална медийна компания RAI и редактира работите на няколко по-малко известни италиански композитори от късния XIX век за лейбъла “Quadrivium”, както и антологията “Conoscere Suonando – вашият гид в света на пианото“ за издатедателство „Nuova Carisch-Warner Bros”.
Като част от няколко различни дуети, съвместно с Циро Скарпони, Марио Анцилоти, Лоренцо Лука, Гуидо Арбонели и Роберто Фабрициани, Микеле записва музика и за лейбъла „Хиперпризма“.

Паралелно с работата си като концертиращ пианист, Микеле Росети преподава и в Международното училище за специализации в Нурсия (Италия), в Лятната пиано академия в Порос (Гърция), на Музикалния фестивал в Тирана (Албания), в Губио (Италия) и на други места по света.
На летния фестивал в Губио той участва като част от дуо с Марио Кароли и Бруно Канино.
Той е артистичен директор на Международния конкурс за пианисти „Città di Spoleto” в Сполето, Италия и e артистичен директор на клавирните курсове в Кианчано Терме, Италия.
Канен е за член на жури в национални и международни конкурси.

      Регламент:

• Право на участие в майсторския клас по пиано на Микеле Росети (Италия) имат изпълнители с музикално образование или особени творчески постижения над 12-годишна възраст.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
• Всеки участник ще получи по два часа по 45 мин. в рамките на майсторския клас. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.
• Записването на кандидатите продължава до 26-ти октомври 2022 г. чрез заявка за участие, която можете да получите на място в къща музей „Панчо Владигеров” или на посочен от Вас имейл адрес.
Максималният брой участници е 12 души!

     Провеждане:

      Майсторският клас се организира в партньорство с НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Занятията ще се проведат както следва:
• На 30 октомври и 1 ноември 2022 г. в зала „Димитър Ненов“ /сградата на НМА „Проф. Панчо Владигеров“ на ул. „Акад. Людмил Стоянов“ № 6/
• На 31 октомври – в къща музей „Панчо Владигеров” – София, ул. „Якубица“ 10
• Заключителен концерт – на 1 ноември от 16 часа в зала „Димитър Ненов“
Такса за участие за ученици – 100 лв. Таксите се заплащат само по банков път на банковата сметка на къща музей „Панчо Владигеров“:

УниКредит Булбанк
• BIC: UNCRBGSF
• IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

Правата за фотозаснемане, видео и аудиозапис принадлежат изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: + 359 2 8687389, 0889616738
е mail: museum.vladigerov@gmail.com
Loading Map....