„Да нарисуваме картина със звуци и………….“ да отпразнуваме заедно празника на детето

           Играта със звуци може да бъде шум , но ако всичко се подреди, степенува и организира, може да се превърне в картина, разказ , преживяване не само за изпълнителите , но и за публиката ……
           В продължение на няколко месеца чрез изкуството и колективната игра, нашите приятели, деца между 6 и 10 години, обиграват представителни за българския и еврейския етнос истории, приказки, легенди, празници, музика. Ключов елемент в пътешествието –мюзикъл в различните култури е звукът. Той буди въобръжението и определя посоката и мястото на действието. Модераторите и музикантите, заедно с децата, импровизират върху любими и характерни за етносите мелодии, създават музикален фон за разказ на история, който е по сценарна схема, но и с моменти на импровизация, в която ще се включи и публиката, за да посвирим заедно.
Заповядайте на първото съвместно голямо представление на деца и известни музиканти от цикъла ДА НАРИСУВАМЕ КАРТИНА СЪС ЗВУЦИ И ………. да посвирим всички заедно. Участват деца от подготвителнaта група на 134 СОУ „Димчо Дебелянов”, 107 ОУ „Хан Крум” и 11 ЦДГ „Корабче” и любимите на децата музиканти: Теодор Петков – пиано, Венцислав Благоев – тромпет и флюгелхорн, Невилиян Гемижев – кларинет.
Място и време на действието: 01 юни 2013 в зала „Ерусалим” на Еврейския културен дом от 18 часа.
Органиира се от къща-музей „Панчо Владигеров”- София и РОЕ „Шалом” с финансовата подкрепа на Столична програма „Култура” .
Вход с покани и билети: 5 лв. за възрастни, 3 лв. за деца