Ден на отворените врати

На 9 февруари, неделя от 11 до 20 часа Къщата-музей „Панчо Владигеров” в Лозенец кани малки и големи любители на музикалното изкуство на Ден на отворените врати.

След няколкомесечен ремонт, финансиран изцяло от Министерството на културата , къщата ще предложи ново пространство за изкуство. Младите архитекти от Сдружение „Трансформатори” са автори на новата зала, където ще се провеждат музикално образователни работилници за деца.
Ще стартира новаторският проект с име „Учим заедно пиано” , който ще даде възможност на деца от 6 до 11 години заедно, едновременно на 4 пиана да откриват магията на инструмента. Съвременното обучение залага на игровия, интерактивен подход в работата с децата.

Малките посетители, с техните родители могат да се включат и в детско колективно музициране със звукоподръжателни и ударни инструменти с Даниела Желязкова.

В следобедните часове ще бъдат представени документални филми продуцирани от Къща-музей „Панчо Владигеров”-София в копродукция с Българската национална телевизия.

Денят ще завърши с клавирен рецитал на младия и талантлив пианист Емануил Иванов, лауреат на множество национални конкурси.

Надяваме се събитието да даде успешен старт на творческата 2014 г., когато отбелязваме 115 години от рождението на Панчо Владигеров.

Програма на деня:
11.00 – 12.30 часа „Учим заедно пиано” – примерни модули с продължителност 20 минути
13.00 – 16.30 часа – документално кино
16.30 – 17.30 часа – детско музициране с звокуподръжателни и ударни инструменти
18.00 – клавирен рецитал