Майсторски клас по пиано на Агате Леймони – Гърция

Още един майсторски клас по пиано – гостува ни изтъкнатата гръцка пианистка Агате Леймони от 25 до 27 ноември 2016 г.

Агатe Леймони е родена в Атина. След завършване на музикално образование в Атина, специализира в Консерваторията в Болоня, Италия. Работи и с известните български клавирни педагози – Джулия и Константин Ганеви и Стела Димитрова. Участва и в майсторски класове на други известни пианисти като Жермен Муние и Young Shin An в Париж и др., които са коментирали специалния й музикален характер, оживеност и чувствителност. Лауреат на международни награди и отличия в различни състезания.

Изявява се като солист в Гърция, Италия, България, Румъния и Уругвай с оркестрите на Атина, Солун, Болоня, Наполи, Сливен, Русе, Арад, Сибиу и Монтевидео.  Член на журито в много национални и международни музикални конкурси в Гърция, Италия, Белгия, България, Испания, Русия и Румъния.
Професор по пиано в Консерваторията на Атина и на Schola Канторум на Париж, Агате Леймони е гост-професор в Музикалната академия Гнесин в Москва. Води майсторски класове в Гърция, Италия, Белгия, Испания, Уругвай, Русия и България с голям успех.

Успешната й педагогическа кариера от 1983 г., я е утвърдила като най-обещаващ професор по пиано в Гърция чиито ученици печелят награди в национални и международни конкурси. Агатe Леймони е носител на златен медал на ЮНЕСКО и специален диплом като почетен член и заместник-председател на „CH.O.N“- Музикална асоциация на Гърция, за уникалната си преподавателска и артистична дейност.

Агатe Леймони е основател и артистичен директор на „Международен Зайлер конкурс за пианисти – Родос” от 2004, както и основател и артистичен директор на “Международна клавирна академия Порос” 2009 – 2016 г. и на „Международния клавирен фестивал – Порос” 2009-2016.

Регламент и условия за записване

Loading Map....

Вашият коментар