Майсторски клас по пиано на Алън Фрейзър (Канада)

Къща музей „Панчо Владигеров” в сътрудничество с Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и Институт „Алън Фрейзър” представя първия майсторски клас – семинар по пиано и физио-пианистична методология на проф. Алън Фрейзър.
Алън Фрейзър е роден в Монтреал, Канада. Понастоящем е професор по пиано в Университета в Нови Сад и изпълнителен директор на Институт „Алън Фрейзър”, който основава през 2011 г. Методологията му на преподаване е със силен фокус върху разработения от самия него физио-соматичния подход към свиренето на пиано. Методът му включва идеи от разнообразни източници, от познанията, предадени му от неговите преподаватели в университетите „Конкордия” и „МакГил” Том Плант и Фил Коуен, през работата му със сръбския пианист Кемал Гекич и изследванията му на други системи за пианистична подготовка, до философиите на вътрешното бойно изкуство „тай чи” и методиката „Фелденкрайс”, която се използва както с терапевтична цел, така и за програмиране и заучаване на нови движения на всяка възраст.
Включени мероприятия: индивидуални уроци (х2), ежедневни лекции (х5) и ежедневни сесии (х5) с физически упражнения за цялото тяло.
Теми на лекциите (отворени и за обща публика):
Понеделник: „A Physical Approach is the Most Musical Approach”/„Физическият подход е най-музикалният подход”
Вторник: „The Arches of the Hand – Source of Orchestral Sound and Virtuosic Speed”/”Свода на ръката – източник на оркестровия звук и виртуозната техника”
Сряда: „The Thumb Carries It All”/”Палецът носи цялата ръка”
Четвъртък: „The Arm and the Anti-Gravity Function”/”Цялата ръка и действието срещу гравитацията”
Петък: „Pianimals – A New Piano Method”/”’Pianimals’ – един нов пианистичен метод”
Примерна програма на майсторския клас може да бъде видяна тук.

Регламент:

  • Право на участие в майсторския клас по пиано имат студенти от висшите учебни заведения по музика и ученици от горен курс на музикалните училища.
  • За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
  • Всеки участник ще получи по два часа по 50 мин. в рамките на майсторския клас и участие в общите семинарни упражнения. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.

Записването на кандидатите продължава до 2-ри ноември 2020 г. чрез заявка за участие, която можете да изтеглите от тук. Срокът е удължен до 5-ти четвъртък включително!

Максималният брой участници е 14 души!

Такса за участие – 100 лв. Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.

Банкова сметка на Държавен културен институт Къща музей „Панчо Владигеров”:

УниКредит Булбанк

  • BIC : UNCRBGSF
  • IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

Правата за фотозаснемане, видео и аудиозапис са изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: 02 868 7389, 0882 40 59 23; e-mail: museum@vladigerov.org

Loading Map....