Майсторски клас по пиано на Микеле Росети (Италия)

Къща музей „Панчо Владигеров“ с подкрепата на Министерство на културата представя Майсторски клас на Микеле Росети.

Микеле Росети е пианист, педагог – завършва с отличие Миланската консерватория „Джузепе Верди“, където учи под ръководството на Маесто Пиеро Раталино, а по-късно отново там специализира при Маестро Паоло Бордони.
Печели множество награди за пиано и камерно музициране, на национални и международни състезания, участва като солист или като част от различни музикални ансамбли в Италия и чужбина. Работата му е посрещана с одобрение както от публиката, така и от критиците. В статията „L’Eco della Riviera”, изпълненията на Микеле Росети са описани като: „поразяващото разнообразие на неговото докосване и идеи, и изключителната живост на фразата придават на работа му непринудено изискан характер, основаващ се на неговата жива интелигентност и ясен характер.“
Микеле Росети има записи за Италианската национална разпространителна компания RAI, и е редактирал работите на няколко по-малко известни италиански композитори от късния XIX век за лейбъла “ Quadrivium”.
Като част от няколко различни дуети, съвместно с Циро Скарпони, Марио Анцилоти, Лоренцо Лука, Гуидо Арбонели и Роберто Фабрициани, Микеле записва музика и за лейбъла „Хиперпризма“.
Паралелно с работата си като концертиращ пианист, Микеле Росети преподава и редовно изнася курсове в Международното училище за специализации в Нурсия (Италия), Лятната пиано академия в Порос (Гърция), Музикалния фестивал в Тирана (Албания), в Губио (Италия) и на други места по света.
На летния фестивал в Губио той участва като с дуото Марио Кароли и Бруно Канино.
Редактира антологията “Conoscere Suonando – вашият гид в света на пианото“ за издатедателство „Nuova Carisch-Warner Bros”.
Той е артистичен директор на Международното състезание по пиано „Città di Spoleto”, състоящо се в Сполето, Италия и e артистичен директор на международните курсове в Кианчано Терме, Италия.
Микеле Росети е канен често за член на жури в национални и международни конкурси.

Регламент:
• Право на участие в майсторския клас по пиано имат изпълнители с музикално образование или особени творчески постижения.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
• Всеки участник ще получи по два часа по 50 мин. в рамките на майсторския клас. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.
Записването на кандидатите продължава до 8-и октомври 2019 г. чрез заявка за участие, която можете да получите на място в къща музей „Панчо Владигеров” или на посочен от Вас имейл адрес.
Максималният брой участници е 10 души!
Такса за участие – 80 лв. Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.
Банкова сметка на Държавен културен институт Къща музей „Панчо Владигеров”:
УниКредит Булбанк
• BIC : UNCRBGSF
• IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519
Правата за фотозаснемане, видео и аудиозапис са изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: 02 868 7389, 0882 40 59 23
е-mail: museum@vladigerov.org

Loading Map....