Майсторски клас по пиано на Панчо Владигеров-младши

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Къща музей „Панчо Владигеров“ с подкрепата на Министерство на културата представя Майсторски клас по пиано на Панчо Владигеров-младши.

Роден в София, Панчо Владигеров-младши продължава музикалната традиция на своето семейство. Музикалният му талант е окуражаван още от ранна възраст от майка му – певица, която му преподава първите уроци по пиано, както и от баща му, композитор и диригент. За първи път излиза на сцена, когато е само на седем години.
Посещава специализирани музикални училища във Ваймар и Берлин. Завършва музикалния колеж в Берлин „Ханс Айслер“ при проф. Дийтър Брауър. Печели двугодишна стипендия за млади музиканти и специализира в майсторския клас на проф. Константин Ганев, ученик на Нейгаус, в София. Огромно влияние му оказва дядо му проф. Панчо Владигеров, който несъмнено е най-влиятелният български композитор на миналия век.
С дядо си Панчо Владигеров-младши разработва интерпретации на неговите клавирни композиции и на произведения от другите славянски школи, заемащи централно място в репертоара му. Лауреат е на престижни музикални награди и отличия.
Осъществява успешни концертни турнета в България, Германия, Чехословакия, Югославия, Австрия, Швеция, Италия, Испания, Дания, Япония и Канада. Участва в благотворителни концерти в родината си. Реализира звукозаписни продукции с Радио София, Риас Берлин и др.
Панчо Владигеров-младши живее в Берлин. Преподава от дълги години пиано в музикалната школа „Лео Кестенберг” в Берлин. Провежда майсторски класове в Япония, България и Гърция.
През 2015 г. му е присъдено званието професор доктор хонорис кауза на Университета за аудиовизуални изкуства и Европейската филмова академия – EСПА Париж-Скопиe-Ню Йорк.

Регламент:

• Право на участие в майсторския клас по пиано на Панчо Владигеров имат изпълнители с музикално образование или с особени творчески постижения, без възрастови ограничения.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
• Най-добрите участници в майсторския клас, ще получат възможността да участват в концерт в къща музей „Панчо Владигеров”.
• Завършилите участници получават диплом за участие от къща музей „Панчо Владигеров”

Записването на кандидатите продължава до 5 ноември 2018 г. и се извършва по един от следните начини:

  • чрез изпращане на заявка за участие с посочените данни на е-mail: museum@vladigerov.org
  • чрез попълване на заявка за участие в къща музей „Панчо Владигеров” гр. София, кв. „Лозенец”,ул. „Якубица” 10

Първите десет записали се за участие в майсторския клас се ползват с предимство!

Срок за записване: 5 ноември 2018 г.

Такса за участие – 80 лв. Таксата се заплаща по банков път или на място в касата на музея.

Банкова сметка на Държавен културен институт къща музей „Панчо Владигеров”:

УниКредит Булбанк

  • BIC : UNCRBGSF
  • IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

Допускат се слушатели – вход 5 лв. За ученици и студенти – безплатно.

Правата за фотозаснемане, видео и аудиозапис са изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: + 359 2 8687389, +359 889 616 738; е-mail: museum@vladigerov.org

Loading Map....