Отлага се. Майсторски клас с Гудрун Сидоние Отто

Поради влошената пандемична обстановка и отменен полет, майсторският клас няма да се състои на обявените дати. Ще Ви държим информирани за нови дати, най-вероятно в началото на 2021 г.

Сопраното Гудрун Сидоние Отто понастоящем живее и работи в Базел, в Академията за стара музика „Schola Cantorum Baseliensis“. Тя изпълва с възхищение публиката си чрез изключително чистия си и женствен тембър“, пише списанието “Fono Forum” 9/10. „Opernglas” (2009) отбелязва „нейния свеж и топъл сопранов глас”, а “BZ Basel” (2019) я описва като „изпълнител от истински висока класа“.

След специализация при Рикарда Марбет, тя завършва Консерваторията „Franz Liszt” във Ваймар в класа на Марио Хоф, като работи и с Клеси Кели, Ренате Бискап и Мира Закай (Тел Авив). Понастоящем, Гудрун Сидоние Отто си сътрудничи със Стефан Хазелхоф и преподава в Базел, Швейцария.
През 2004 г. тя получава стипендия от „Komische Oper” в Берлин и е назначена до 2007 г. като солист на Саксонския театър „Saxon Landesbühnen”. През 2007 печели първа награда на Международния песенен конкурс за камерна музика в замъка Райнсберг и пее различни роли в „Komische Oper”, Берлин, в операта в Хановер, в Националния театър в Нюрнберг, в театъра на Вюрцбург, където интерпретира Блонда в „Отвличане от Сарая“ от В .А. Моцарт, Ундин от „Лорцинг“ в „Gaertnerplatztheater”, Мюнхен, както и Монтеверди в „Théâtre de Picardie”, Франция, а така също и Папагена от „Вълшебната флейта” на Моцарт в Grand Opera, Люкембург и Националната Oпера на Рин в Страсбург. Тя участва на многобройни престижни национални и международни фестивали и концертира в най-известните концертни зали с диригентите Сър Невил Маринер, Робин Гритон, Хелмут Рилинг, Томас Хенгелброк, Енох цу Гутенберг, Петер Гюлке и Лудвиг Гютлер.
Гудрун Сидоние Отто има голям брой записи за радио, телевизия и компакт дискове, особено в областта на старата музика, където е приета за една от водещите специалисти. Нейният компакт диск на песни от Ф. Менделсон-Бартолди е издаден от фирмата „Hänssler Classic” след турне в Хонконг, Страсбург, Хага и Амстердам през 2014 г. През 2015 концертира в Истанбул и Анкара с оркестъра на Нова холандска академия. Същата година Гудрун Сидоние Отто пее във „Вълшебната флейта” от В. А. Моцарт в „Prinzregententheater“ в Мюнхен под диригентството на Енох цу Гутенберг, през 2016 концертира в операта в Сидни, Австралия. В България е концертирала два пъти – през 2018 г. в София на концерта „Картини от немската природа и френския двор”, с произведения от Фр. Купрен и като солист на „Ловджийска кантата” от Й. С. Бах под диригентството на Вирджиния Атанасова, и през 2019 г. съвместно със Софийска Филхармония, отново под диригентството на Вирджиния Атанасова, в концерт „Барокът среща Съвременността”, където музицира с голям успех „Salve Regina” – кантата от Леонардо Лео, Ария от „Bachianas Brazilieras” от Хейтор Вила-Лобос и мадригали от Джовани Гастолди и Джан-Карло Меноти. Концертът е филмиран и излъчен по онлайн канал „Културен Поглед”.
Гудрун Сидоние Отто е високо ценена и за своите изпълнения на съвременна музика – Ноно, Скелси, Губайдулина. През 2019 г. на нея посвещават произедения и композиторите Даан Манеке и Зигмонд Шатмари.

Регламент:

• Право на участие в майсторския клас имат изпълнители с музикално образование или особени творчески постижения.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие. Репертоарът може да включва: Бах и съвременниците му, песни от Брамс (lieder), немските класици (Хайдн, Моцарт, Бетовен, и др.)

• Всеки участник ще получи два часа по 40 мин. в рамките на майсторския клас. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.

Записването на кандидатите продължава до 19 (четвъртък) ноември 2020 г. чрез попълването и изпращането на заяка за участие на и-мейла на музея.

Максималният брой участници е 8 души!
Такса за участие – 80 лв. Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.
Банкова сметка на Държавен културен институт Къща музей „Панчо Владигеров”:
УниКредит Булбанк
• BIC : UNCRBGSF
• IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

Правата за фотозаснемане, видео и аудиозапис са изцяло на организаторите на майсторския клас.

За контакт: 02 868 7389, 0882 40 59 23
е-mail: museum@vladigerov.org

Loading Map....