Проект „SYN(es)THESIS“ стартира Втори международен конкурс по композиция

Къща музей „Панчо Владигеров“ обявява Втори международен конкурс на Проекта „SYN(es)THESIS“ за музикална композиция, вдъхновена от картина. Кандидатите ще имат възможност да изберат една от многото, предварително подбрани картини, да напишат музикално произведение, вдъхновено от тях и да спечелят една от четирите парични награди, заедно със запис на работата си, с участието на ансамбъла на „SYN(es)THESIS“.
Конкурсът се организира съвместно с Фондация „Панчо Владигеров” и „Националната художествена академия“ в София, България.

Регламент:
В предишните етапи на проекта са създадени общо 35 картини, вдъхновени от музикални произведения на утвърдени български композитори от млади художници, обучаващи се в Националната художествена академия в София. Всеки участник в конкурса ще избере една от тези картини, която да послужи за основа на собствена музикална творба. Всички композиции трябва да са с продължителност 3 – 10 минути и трябва да бъдат написани за един или повече инструменти от следния списък: пиано, маримба (или вибрафон – изберете само един ударен инструмент), първа цигулка, втора цигулка, виола, виолончело и кларинет.

Право на участие:
Конкурсът е достъпен за участници от всяка националност до 40-годишна възраст.

Краен срок за кандидатстване: 10 октомври 2022 г.

Журито на конкурса ще избере творбите, които ансамбълът на „SYN(es)THESIS“ ще изпълни на концерт през м. ноември, 2022 г. в гр. София. Тогава ще бъдат обявени и тримата победители в конкурса, заедно със Специалната награда на публиката.

Награди:
I награда – 1000 лв.
II награда – 600 лв.
III награда – 400 лв.
Специална награда на публиката – 500 лв.

Регистрация:
Кандидатите изпращат заявка за участие в свободен формат на имейл museum.vladigerov@gmail.com.

Регистрационна такса:
30 евро (60 лв., платима до четири седмици след регистрацията); инструкции относно възможностите за плащане ще бъдат изпратени по имейл. Всеки кандидат може да се регистрира до два пъти, което би му позволило да „заяви“ до две картини/да изпрати до две композиции.

 

 

Проект SYN(es)THESIS е основан през 2021 г. Той има за цел да изгради мост между няколко изкуства чрез множество взаимовръзки, взаимни влияния и съпоставяне на възприятия и преживявания. Сесиите, планирани за 2022 г., включват четири основни компонента: създаване на картини, вдъхновени от класическа музика, композиране на музикални произведения, вдъхновени от картини, представяне на сцени с пантомима, базирани на музикални композиции и композиране на музика за късометражен филм.

За повече информация: https://www.facebook.com/SYNesTHESISProject

Loading Map....