Концерт с Монумент

Бъди част от звука на Камбаните !

Фондация "Духовното наслество на Панчо Владигеров" е партньор на нов интерес проект. Реализира се с финансовата подкрепа на Столична община и програмата за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта, в подкрепа на кандидатурата на София и югозападен регион за европейска столица на културата – 2019 г.»

МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ – ПАРК-КОМПЛЕКС „КАМБАНИТЕ”
12.10.2013 г., СЪБОТА ОТ 10.30 ч.

МУЗИКАЛЕН ЕКСПЕРИМЕНТ /МУЗИКАЛЕН КОЛАЖ/ ЗА 95 КАМБАНИ, ПИАНО, НАД 200 УДАРНИ ИНСТРУМЕНТА, ХОР КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ЗА ДРЕВНИ ЕЗИЦИ И КУЛТУРИ И ОЩЕ……ЗА ВСИЧКИ, КОИТО ИСКАТ ДА БЪДАТ ЧАСТ ОТ ЗВУКА НА КАМБАНИТЕ ….
Концертът е замислен като джаз колаж, в който са вплетени и мотиви от музиката на Панчо Владигеров, проф.Добри Палиев, детски песни и др.

СЪПЪТСТВАЩИ РАБОТИЛНИЦИ ЗА ДЕЦА И РОДИТЕЛИ в шатри около камбаните
– Пиано-ателие – „Владигеров” с Елица Ткачова, което ще представи проекта "Учим заедно пиано". Деца от близка възраст ще могат заедно да посвирят на 4 дигитални пиана Yamaha докато играят.

– Ателие ударни и звукоподръжателни инструменти на Къща-музей „Панчо Владигеров” . С ударни и звукоподръжателни инструменти децата ще рисуват познати и непознати картини и ще ги организират с помощта на ритъма.

– Ателие “Рисунки върху камбани от глина”. Социален и младежки център “Св.Константин” ще предостави изработените-отляти от тях керамични камбани, върху които децата ще рисуват с акрилна боя.
– Филмово Ателие – докумменталният филм на БНТ „Звънците и камбаните” ще допълни информацията за начина на изработка и ритуалната употреба на звънците и камбаните

И още ….Познавателна игра „Пътешествие с камбани „ на сдружение „Трансформатори”