Майсторски клас на Александра Карастоянова-Херментин

Mайсторски клас на Александра Карастоянова-Херментин по композиция, пиано и камерна музика.

Александра Карастоянова-Херментин е австрийскa композиторка и пианистка с руско-български произход, живее във Виена и Телиш. През 2007 г. нейният цигулков концерт “Mahagony” е изпълнен от Дейвид Боулин с Bulgarian Virtuosi Orchestra под диригентството на Стефан Линев в Carnegie Hall. Над тази творба тя работи по времето на престоя си като „Аарон Копланд“ стипендиант в реномираната резиденция MacDowell Colony (САЩ). Оркестровото й прозведение „ANNÄHERUNG“, поръчано от правителствoто на Австрия, провинция Залцбург, е изпълнено от Моцартеум Oркестър Залцбург под диригентството на Йоханнес Калитцке и е включено в изложбата по повод 250 годишнина на Моцарт “Viva!Mozart” в Залцбург (с 219.000 посетители). Тържественото откриване бе проведено от австрийския президент д-р Хайнц Фишер.

Майсторският клас е отворен за студенти по пиано, композиция и камерна музика.

Регламент за участие:
• Право на участие в майсторския клас по пиано имат изпълнители с музикално образование или особени творчески постижения.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
• Всеки участник може да получи един или два часа (по желание) по 45 мин. в рамките на майсторския клас. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.
Записването на кандидатите продължава до 1 декември 2019 г. чрез заявка за участие (тук), която можете да получите на място в къща музей „Панчо Владигеров” или на посочен от Вас имейл адрес.
Максималният брой участници е 8 души!
Такса за участие – 40 лв. за един индивидуален час.
В програмата ще бъдат включени 2 уъркшопа – лекции, които могат да бъдат посетени на цена от 5 лв.
Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.

За контакт: 02 868 7389, 0882 40 59 23
е-mail: museum@vladigerov.org