Майсторски клас по пиано на Агате Леймони (Гърция)

Агатe Леймони е родена в Атина. След завършване на музикално образование в Атина, специализира в Консерваторията в Болоня, Италия. Работи и с известните български клавирни педагози – Джулия и Константин Ганеви и Стела Димитрова. Участва и в майсторски класове на други известни пианисти като Жермен Муние и Young Shin An в Париж и др., които са коментирали специалния й музикален характер, оживеност и чувствителност. Лауреат на международни награди и отличия в различни състезания.

Изявява се като солист в Гърция, Италия, България, Румъния и Уругвай с оркестрите на Атина, Солун, Болоня, Наполи, Сливен, Русе, Арад, Сибиу и Монтевидео.  Член на журито в много национални и международни музикални конкурси в Гърция, Италия, Белгия, България, Испания, Русия и Румъния.

Професор по пиано в Консерваторията на Атина и на Schola Канторум на Париж, Агате Леймони е гост-професор в Музикалната академия Гнесин в Москва. Води майсторски класове в Гърция, Италия, Белгия, Испания, Уругвай, Русия и България с голям успех.

Успешната й педагогическа кариера от 1983 г., я е утвърдила като най-обещаващ професор по пиано в Гърция, чиито ученици печелят награди в национални и международни конкурси. Агатe Леймони е носител на златен медал на ЮНЕСКО и специален диплом като почетен член и заместник-председател на „CH.O.N“- Музикална асоциация на Гърция, за уникалната си преподавателска и артистична дейност.

Агатe Леймони е основател и артистичен директор на „Международен Зайлер конкурс за пианисти – Родос” от 2004, както и основател и артистичен директор на “Международна клавирна академия Порос” 2009 – 2016 г. и на „Международния клавирен фестивал – Порос” 2009-2016.

Майсторският клас ще се проведе от 13 до 15 май включително.

Регламент за участие:

• Право на участие в майсторския клас по пиано на Агате Леймони (Гърция) имат изпълнители с музикално образование или с особени творчески постижения.
• За участие в майсторския клас, кандидатите подготвят репертоар до 4 произведения по свой избор, без ограничение в стилове и епохи. Произведенията, които ще се изпълняват се посочват в заявката за участие.
• Всеки участник ще получи по два часа по 60 мин. в рамките на майсторския клас. Графикът ще бъде изготвен непосредствено преди началото на майсторския клас.
• Всички участници ще получат диплом за завършен майсторски клас.

Максималният брой участници е 12 души!

Записването на кандидатите продължава до 9 май 2019 г. и се извършва по един от следните начини:

  • чрез изпращане на заявка за участие с посочените данни на е-mail: museum@vladigerov.org
  • чрез попълване на заявка за участие в къща музей „Панчо Владигеров” гр. София, кв. „Лозенец”,ул. „Якубица” 10

Такса за участие – 80 лв. Таксите може да се превеждат по банков път или да се платят на място в музея.

Банкова сметка на Държавен културен институт къща музей „Панчо Владигеров”:

УниКредит Булбанк

  • BIC : UNCRBGSF
  • IBAN: BG 32 UNCR 9660 3122206519

За контакт: + 359 2 8687389, + 359 882 40 59 23 или на е-mail: museum@vladigerov.org